2310 521 646
ONLINE
Instagram Facebook Youtube
logo
GR
flag   flag

Το φαινόμενο της Δευτέρας : Το διατροφικό λάθος που συνεχίζεις να κάνεις.


Ημερομηνία καταχώρισης : 04-05-2020

Το φαινόμενο της Δευτέρας : Το διατροφικό λάθος που συνεχίζεις να κάνεις.

Άλλαξε το τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι και γίνε καλύτερος άνθρωπος

Το φαινόμενο της Δευτέρας : Το διατροφικό λάθος που συνεχίζεις να κάνεις.


 

 
 
 
 

Το φαινόμενο της Δευτέρας : Το διατροφικό λάθος που συνεχίζεις να κάνεις.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ασχέτως αν προσπαθείς να χάσεις βάρος, να αποκτήσεις μυικό ιστό ή απλά να είσαι υγιής θα χρειαστείς 3 πράγματα να προσέξεις: 

τη διατροφή σου, 

τη νοοτροπία σου 

και κυρίως τη νοοτροπία σου στο φαγητό.

Αποφεύγοντας τις παγίδες έχεις κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου σου. Για να το καταλάβεις καλύτερα θα σου δώσω ένα παράδειγμα.Έστω λοιπόν ότι βρίσκεσαι σε διατροφή. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Μια μέρα,πηγαίνεις για φαγητό με μια παρέα και καθώς τρώνε τα λαχταριστά burger, εσύ τρως τη σαλάτα σου, με κοτόπουλο. Ξαφνικά αρχίζεις και νιώθεις περίεργα γιατί ενώ σου αρέσει αυτό που τρως καταβάθος θέλεις αυτό το burger που τρώει ο διπλανός σου. 

Το έχεις ανάγκη ; ΌΧΙ.

Μια ψυχολογική παγίδα που πέφτει ο κάθε αρχάριος. Θέλεις να μείνεις δυνατός αλλά στο τέλος τρως και το γλυκό!Όλοι έχουμε υπάρξει σε αυτό το στάδιο.Τώρα ας υποθέσουμε ότι τρώγοντας το μισό γλυκό δεν θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος ,αλλά επίσης δεν θα σε πάει και 2 βήματα πίσω..

Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι δεν μπορείς να σταματήσεις ή καλύτερα δεν έχεις μάθει να ελέγχεις τον εαυτό σου.Οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από την αδυναμία μιας μικρής αποτυχίας με αποτέλεσμα να λες στον εαυτό σου ¨έλα μωρέ τώρα το χάλασα, από Δευτέρα θα ξεκινήσω ξανά¨.

 
 
 
 
 
 
 
 

Το φαινόμενο της Δευτέρας

Ιστορικά η Δευτέρα είναι η πιο πολυσύχναστη μέρα στα γυμναστήρια. Επίσης είναι και η μέρα που όλοι ξεκινάνε και διατροφή ! 

Αυτό είναι ειρωνικό βέβαια ,γιατί η Δευτέρα είναι η πιο επικίνδυνη μέρα της εβδομάδας. Όχι η Δευτέρα, αλλά η ιδέα της Δευτέρας.

«τη Δευτέρα θα ξεκινήσω γυμναστήριο»

«από Δευτέρα ξεκινάω δίαιτα»


Σου ακούγεται οικείο ; Σωστά.

 
 
 

 

Όταν ξεκινάς ένα νέο πρόγραμμα η νοοτροπία έχεις ως εξής:

 «έχασα δύο προπονήσεις, πάει η εβδομάδα, ας ξεκουραστώ και ξεκινάω από Δευτέρα.» 

«έφαγα τη σοκολάτα. Όλη η μέρα χάλασε, ας φάω ότι θέλω.»

«Ας πιω σήμερα και από Δευτέρα θα το κόψω»

Ουσιαστικά το μόνο που πετυχαίνεις είναι να δικαιολογείς τον εαυτό σου να κάνει κάτι που υποσυνείδητα ξέρεις ότι είναι λάθος,αλλά είναι η μοναδική σου ευκαιρία να κρυφτείς για να καταστρέψεις οποιαδήποτε καλή προσπάθεια πέτυχες.Πως μπορείς να το διορθώσεις? Υπάρχουν 2 μεγάλα βήματα που πρέπει να κάνεις.

Πως μπορείς να το διορθώσεις? Υπάρχουν 2 μεγάλα βήματα που πρέπει να κάνεις.

 

 

 

1)Αφαίρεσε το κουμπί της ανανέωσης από την εξίσωση.
Αυτό που όλοι πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα σημαντικό στη Δευτέρα..Δεν υπάρχουν μαγικές ιδιότητες που τη κάνουν πιο παραγωγική ή όχι.

Το γεγονός ότι το ημερολόγιο λέει ότι είναι η αρχή της εβδομάδας,δε σημαίνει ότι μπορείς να σηκώσεις περισσότερα κιλά στη μπάρα ή ότι θα κάψεις περισσότερο λίπος από τη Τρίτη !
Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι ,   
Η ΔΕΎΤΕΡΑ είναι απλά μια μέρα.
Επειδή βρίσκεται στην αρχή του ημερολογίου, δε σημαίνει ότι είναι και η αρχή των πάντων. Μόλις το συνειδητοποιήσεις,θα καταλάβεις ότι οποιαδήποτε ημέρα μπορείς να ξεκινήσεις το νέο σου πρόγραμμα.

 

Για αυτό το λόγο συνηθίζω να χωρίζω τις ημέρες προπόνησης σε 1,2,3 κτλ. Η Δευτέρα παύει να είναι το σημείο αναφοράς. Αν χρειαστεί θα ξεκινήσεις το νέο σου πρόγραμμα τη Πέμπτη.

 

 

2)Μάθε να κάνεις μικρά λάθη
Άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε λέει το γνωστό λαϊκό άσμα.
Μάθε στον εαυτό σου να ζει άνετα με τα λάθη του και όχι να δημιουργείς τύψεις.
Όλοι μας έχουμε φάει κάτι που δεν έπρεπε, ή κλέψαμε 2 επαναλήψεις ή τρέξαμε 5 λεπτά λιγότερο. Ε, ΚΑΙ ? Κανένας δεν είναι τέλειος ειδικά όταν πρόκειται για διατροφικές συνήθειες. Αντιθέτως μάθε από τα λάθη σου, έχε γνώσει αυτών και πίστεψε με θα γίνεις καλύτερος.

 

 

Η Υγεία σου είναι πλούτος

Σκέψου το εξής παράδειγμα: Έστω ότι πας ένα καλοκαιρινό ταξίδι στη Σαντορίνη και ξαφνικά χάνεις 500 ευρώ. Η αντίδραση των περισσότερων θα ήταν να ξοδέψουν τα εναπομείναντα χρήματα με μεγάλη προσοχή.

Η διατροφή σου είναι το ίδιο ακριβώς.

Θα σου συνιστούσα να κρατάς ένα ημερολόγιο με τις θερμίδες που καταναλώνεις κάθε εβδομάδα. Αν μία μέρα ξέφυγες αρκετά προσπάθησε να ηρεμήσεις τις επόμενες μέρες σαν να προσπαθείς να κρατήσεις τα λεφτά σου. Κάποια στιγμή θα αρχίσεις να αποκτάς πειθαρχεία,αυτοέλεγχο και γενικότερα μια άλλη αντιμετώπιση προς το φαγητό. Φυσικά αυτό θέλει χρόνο και δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά στο τέλος θα τα καταφέρεις

TIP : Ασχέτως με το είδος της διατροφής που ακολουθείς(fasting,vegan,keto κτλ),φρόντισε να είσαι εσύ γιατί αυτό που ξεκινάς σήμερα θα είναι το υπόλοιπο της ζωής σου. Άλλαξε το τρόπο σκέψης σου, μάθε από τα λάθη σου,διόρθωσε τα και συνέχισε.

TRUST THE PROCESS


 

like follow email us


  


29-04-2020

5 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ

    &n...

12-04-2020

Πως μπορείς να αδυνατίσεις χρησιμοποιώντας το κανόνα της παλάμης σου.

'Εχουμε μάθει όλα αυτά τα χρό...

01-01-1970

10 Συνταγές ΧΩΡΙΣ ζάχαρη που θα γίνουν τα αγαπημένα πιάτα των παιδιών σας

...

Back to top